Op school

Werken met boeken tijdens Jeugdboekenmaand én het hele jaar door!

Lesondersteuning

Iedereen Leest voorziet meerdere educatieve handleidingen voor leerkrachten lager onderwijs en eerste graad secundair onderwijs.

  • In de handleiding 'Werken met boeken in de klas' worden een aantal methodieken en tools gepresenteerd waarmee elke leerkracht onmiddellijk aan de slag kan gaan. De aangeboden werkvormen zijn toepasbaar op elke tekst, en dus ook op de boeken uit de inspiratielijst van de Jeugdboekenmaand.
    Download de handleiding hier.

  • Voor Jeugdboekenmaand 2019 ontwikkelen we een nieuwe versie van deze handleiding waar we een heleboel tools verkennen om empathie bij je leerlingen te stimuleren met behulp van boeken.
    Beschikbaar na de kerstvakantie!

  • In het kader van Jeugdboekenmaand 2018 - Wetenschap en Techniek werd een nieuwe handleiding ontwikkeld die je op weg zetten om te werken met non-fictie in de klas.
    Download de handleiding hier.

Liever een luisterboek?

Luisterpunt zorgt ervoor dat alle titels vanaf het 2de-3de leerjaar (en enkele titels van het 1ste leerjaar) voor kinderen met een leesbeperking ook als Daisy-boek verkrijgbaar zijn via de website van Luisterpunt).

Archief lestips

Op jeugdliteratuur.org vind je alle lestips van de afgelopen jaren.

Een auteur of illustrator uitnodigen?

Nodig je graag een auteur of illustrator uit tijdens de Jeugdboekenmaand? Dan kan je daarvoor financiële steun voor auteurslezingen aanvragen bij het Vlaams Fonds voor de Letteren.
Hier lees je hoe dat moet.