Nieuws

 • Online infosessie voor bibliotheken

  Op donderdag 21 januari om 10u organiseert Iedereen Leest een online infosessie voor bibliotheken. Wat zijn we van plan tijdens deze Jeugdboekenmaand? Wie worden de bekende ambassadeurs? Hoe pakken we de wedstrijd aan, welke verrassingen staan er gepland, hoe en wanneer gaan we communiceren en waar kan je als bibliotheek bij aanhaken? Tijdens deze online infosessie lichten we zoveel mogelijk tipjes van de sluier! Inschrijven kan via de webshop van Iedereen Leest.

  Lees verder
 • Kleurplaat

  Naar goede gewoonte kan je ook dit jaar jouw eigen Jeugdboekenmaand-affiche kleuren. Download de kleurplaat en geef je eigen invulling aan deze spetterende affiche!

  Lees verder
 • NIEUW: Inspiratiegids voor bibliotheken

  De inspiratiegids voor bibliotheken is klaar! Hierin bundelen we voor jullie een aantal inhoudelijke, praktische en organisatorische tips voor de komende Jeugdboekenmaand. Naast een aantal laagdrempelige activiteiten die je zelf kan organiseren, zetten we ook enkele inspirerende praktijkvoorbeelden in de kijker. Uiteraard is er ook aandacht voor coronaveilige alternatieven. Download de inspiratiegids en ga aan de slag!

  Lees verder
 • Boekentips online!

  De boekentips bij Jeugdboekenmaand 2021 - Lezen is een feest! staan online. Op de pagina boekentips vind je boek- en stripsuggesties voor iedereen tussen 3 en 15 jaar.

  Je kan de lijsten ook downloaden als handige pdf's. Bibliotheken kunnen de lijsten ook in de catalogus vinden. De links vind je bovenaan bij de boekentips.

  Veel leesplezier!

  Lees verder
 • Dit is de nieuwe affiche!

  De nieuwe affiche van Jeugdboekenmaand 2021 is er! Leo Timmers maakte een beeld waar het leesplezier vanaf spat. Voor de 50ste verjaardag van Jeugdboekenmaand moesten we extra feestelijk gaan. Een hele maand lang gaan we het lezen vieren. Meer info vind je hier binnenkort.

  Lees verder
 • Illustrator Jeugdboekenmaand 2021

  Niemand minder dan de veelbekroonde Leo Timmers maakt de affiche voor Jeugdboekenmaand 2021! Links zie je hem aan het werk, rechts een kleine sneak preview van de affiche. Het volledige beeld maken we héél snel bekend! Hou onze sociale media in de gaten.

  Lees verder