Nieuws

 • Jeugdboekenmaand zit erop!

  Jeugdboekenmaand is alweer voorbij gevlogen! Het werd een maand vol leesplezier en boekenfeesten groot en klein. Volgend jaar zijn we er weer, van 1 tot 31 maart 2022, met het thema 'Helden & schurken'. Heel graag tot dan! Bedankt aan iedereen om van lezen een echt feest te maken deze maand.

   

  VIDEO: een korte terugblik

   

  (Foto: feestende kinderen in Bellem!)

  Lees verder
 • Nieuwe podcast online!

  Voor de 50ste verjaardag van Jeugdboekenmaand mocht het wat meer zijn. Daarom maakten we de Iedereen Leest-podcast. In vijf afleveringen gaat gastvrouw Annelies Moons (Radio 1) samen met verschillende gasten op zoek naar antwoorden op enkele prangende vragen rond jeugdliteratuur, lezen en leesplezier.
  Hier kan je alle afleveringen beluisteren:

  Esohe Weyden sluit elke aflevering af met een gedicht. En we leggen de vraag uiteraard ook voor aan kinderen.

  Je vindt onze podcast ook in je favoriete podcast-app (zoals Google Podcast, Apple Podcast en Spotify).

   

  De podcast is een initiatief van Iedereen Leest, met dank aan Radio 1.

  Lees verder
 • Tijdlijn van 50 jaar Jeugdboekenmaand

  Benieuwd naar de geschiedenis van de jarige Jeugdboekenmaand? Op deze tijdlijn ontdek je alle affiches en thema's van 1972 tot nu. De tijdlijn wordt nog verder aangevuld met foto's uit de oude doos en interessante weetjes. Bekijk de tijdlijn!

   

  Heb je zelf nog foto's uit de oude doos of leuke herinneringen? Mail ze naar [email protected] en wie weet krijgen ze een plaatsje op de tijdlijn.

  Lees verder
 • Startshow en feestlied online

  Op maandag 1 maart trapten we Jeugdboekenmaand af met een feestelijke startshow. Gemist? Dan kan je de show herbekijken wanneer het past! Ook het Jeugdboekenmaand-lied van Kapitein Winokio vind je online. Tijdens de startshow kon je Gerda Dendooven, Laura Janssens, Wouter Deprez en Esohe Weyden een geweldig boekenfeest zien voorbereiden. Als feestelijke finale bracht Kapitein Winokio in première het gloednieuwe Jeugdboekenmaand-lied 'Boeken lezen is een feest'.

   

  Bekijk de startshow hier!

   

  Luister naar het boekenlied.
  Hier vind je de tekst van het lied. Dit is de clip!

  Lees verder
 • Zing mee met het Jeugdboekenmaand-feestlied

  Maandag 1 maart stelt Kapitein Winokio tijdens de startshow het gloednieuwe Jeugdboekenmaand-feestlied voor: 'Boeken lezen is een feest!' Op de muziek is het dus nog even wachten, maar je kan alvast de tekst van het lied afdrukken, zodat je maandag luid mee kan zingen. Hier vind je de lyrics!

   

  Maandag kan je het lied in première horen tijdens de startshow. Die bekijk je via deze link.

  Lees verder
 • Kijk je mee naar de startshow?

  Op maandag 1 maart openen we de Jeugdboekenmaand met een feestelijke startshow, die we livestreamen vanuit hetpaleis in Antwerpen. Iedereen kan meekijken van 13u30 tot 14u30! Via deze link kan je de livestream volgen.

   

  Wouter Deprez, Laura Janssens (Niet Nu Laura), Gerda Dendooven, Esohe Weyden en Kapitein Winokio trakteren je op een sprankelend boekenfeest. Kapitein Winokio stelt met zijn band in première het Jeugdboekenmaand-feestlied voor.

   

  Kan je op 1 maart niet meekijken? Geen nood, de show zal nog de hele maand te herbekijken zijn.

  Lees verder