Nieuws

 • Online infosessie bibliotheken

  Op woensdag 19 januari om 10u organiseert Iedereen Leest een online infosessie voor bibliotheken. Wat zijn we van plan tijdens deze Jeugdboekenmaand? Wie worden de bekende meter en peter? Hoe pakken we de wedstrijd aan, wat staat er gepland, hoe en wanneer gaan we communiceren en waar kan je als bibliotheek bij aanhaken? Tijdens deze online infosessie lichten we zoveel mogelijk tipjes van de sluier! Inschrijven kan via de webshop van Iedereen Leest.

  Lees verder
 • Kleurplaten beschikbaar

  Download de kleurplaten en geef je eigen invulling aan de helden en schurken op de affiche!

  Lees verder
 • Digitaal promotiemateriaal beschikbaar

  Op zoek naar digitaal promotiemateriaal om deze Jeugdboekenmaand mee aan te kondigen? Je kan de stickers, logo's affiches, sjablonen, Facebook-banners enzovoort nu downloaden! Check de pagina 'promotie'.

  Lees verder
 • De nieuwe affiche is er!

  Yes, de nieuwe affiche is er! Mark Borgions creëerde een hele wereld vol helden en schurken. In de visietekst op de achterkant van de affiche lichten we de verschillende aspecten van het thema verder toe. Ideaal als inspiratie. De visietekst lees je hier.
   

  Je kan de affiche nu al bestellen via de webshop van Iedereen Leest. Na de herfstvakantie krijgen alle bibliotheken, scholen, musea en cc's twee gratis exemplaren toegestuurd.
   

  De digitale promotiematerialen zullen beschikbaar zijn vanaf dinsdag 19 oktober.

  Lees verder
 • Aanbod cultuureducatieve organisaties

  Tijdens Jeugdboekenmaand 2022 samenwerken met een cultuureducatieve organisatie? Dat is altijd een goed idee! We hebben het aanbod voor jullie gebundeld in een handig overzicht.

  Lees verder
 • Jeugdboekenmaand 2022

  In maart 2022 is het thema voor Jeugdboekenmaand 'Helden en schurken'.
  We hebben het over helden en antihelden, idolen en iconen, schurken en schelmen. Over goed en kwaad en de grijze zone ertussenin. Over helden die soms schurken worden en omgekeerd. Over alledaagse heldinnen zoals oma's maar ook over de avonturen van moedige ridders en sluwe schurken.

  Lees verder