Nieuws

 • Netwerk Lezen op School - Jeugdboekenmaand

  Ben je leerkracht en op zoek naar manieren om met Jeugdboekenmaand aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor de online netwerksessie in het kader van Jeugdboekenmaand van Canon Cultuurcel en Iedereen Leest op woensdag 2 februari. We lichten de plannen en ondersteuningsaterialen toe, duiken samen in het boekenaanbod en verkennen manieren om met boeken aan de slag te gaan.

  Deze online sessie kadert in het Netwerk Lezen op School. Alle info over het netwerk en de komende sessies vind je hier.

  Lees verder
 • Jeugdboekenmaandspel in Bibster beschikbaar!

  Je vindt hieronder alle vragen in een handig word-document en het spel is ook beschikbaar als kant-en-klare-configuratie in Bibster. Je vindt de Quest en de Story bij de publieke spelen op de homepagina. Als je bij 'publieke vragen' zoekt op auteur ‘Iedereen Leest’ vind je alle afzonderlijke vragen.

   

  Download de boekenlijst. Download de vragen voor 8 - 10 jaar en de vragen voor 10 - 12 jaar.

  Lees verder
 • Educatieve handleiding

  Ook dit jaar biedt Iedereen Leest een educatieve handleiding aan voor leerkrachten lager en secundair onderwijs. Deze handleiding geeft leerkrachten een aantal tools in handen om zonder al te veel voorbereiding met verhalen en boeken aan de slag te gaan. Je vindt er dus geen lesactiviteiten die opgebouwd zijn rond één bepaald boek maar wel een heleboel algemene werkvormen. Die werkvormen kan je makkelijk naar je eigen hand zetten en telkens opnieuw inzetten bij verschillende teksten en voor verschillende vakken. Want lezen hoeft immers niet beperkt te worden tot een taalles of les Nederlands! Benieuwd? Download de handleiding.

  Lees verder
 • Herdruk tattoos

  Goed nieuws! Gezien de grote vraag, zijn er zijn opnieuw tattoos beschikbaar via de webshop van Iedereen Leest.

  Lees verder
 • Online infosessie bibliotheken

  Op woensdag 19 januari om 10u organiseert Iedereen Leest een online infosessie voor bibliotheken. Wat zijn we van plan tijdens deze Jeugdboekenmaand? Wie worden de bekende meter en peter? Hoe pakken we de wedstrijd aan, wat staat er gepland, hoe en wanneer gaan we communiceren en waar kan je als bibliotheek bij aanhaken? Tijdens deze online infosessie lichten we zoveel mogelijk tipjes van de sluier! Inschrijven kan via de webshop van Iedereen Leest.

  Lees verder
 • Kleurplaten beschikbaar

  Download de kleurplaten en geef je eigen invulling aan de helden en schurken op de affiche!

  Lees verder