Nieuws

 • Thematekst

  In 2023 is het thema van Jeugdboekenmaand 'Geluk'. Wil je met dit thema aan de slag in je programmatie, boekenaanbod, scholenwerking...? Dan kan je je laten inspireren door deze uitgebreide thematekst. Geluk bestaat namelijk uit grote en kleine dingen. Het is kunnen zijn wie je bent en iemand hebben die je steunt. Maar geluk is ook net ongelukkig mogen zijn...

  Lees verder
 • Samenwerken met een cultuureducatieve organisatie

  Wil je tijdens de Jeugdboekenmaand samenwerken met een cultuureducatieve organisatie? Wij hebben het aanbod voor jullie gebundeld. Ontdek het in dit overzicht.

  Lees verder
 • De winnende klas van Jeugdboekenmaand 2022

  Vorige week verrasten Jeugdboekenmaand-peter Dempsey Hendrickx en illustrator Tom Schoonooghe de winnaars van de fotowedstrijd! Ze gingen op bezoek bij het vierde leerjaar van juf Ilse in GO De Schans in Kontich om met hen een improvisatie- en een illustratieworkshop te doen. Dat het plezant was, dat zie je hier.

  Lees verder
 • Dit was Jeugdboekenmaand 2022

  De 51ste editie van Jeugdboekenmaand zit er alweer op, maar wat zijn we dankbaar dat we het boekenfeest weer in levenden lijve hebben kunnen vieren. Scholen, media, cultuurcentra, boekhandels, maar vooral ook bibliotheken hebben hun uiterste best gedaan om een maand lang leesplezier te verspreiden. In dit artikel blikken we terug op enkele van de honderden activiteiten.

  Lees verder
 • Het thema van Jeugdboekenmaand 2023 is geluk

  Jeugdboekenmaand 2023 heeft aandacht voor geluk in de brede zin van het woord. We hebben het over je hobby's, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt. Want iedereen heeft recht op geluk. Wat zijn dus de grote en kleine gelukjes, en hoe beleven kinderen en jongeren dit gevoel? Daarrond draait het allemaal tijdens de volgende Jeugdboekenmaand.

  Lees verder
 • De leeswereld van Mohamed en Fatima

  Mohamed en Fatima Louzati zijn kind aan huis in wijkbibliotheek van het Antwerpse Kielpark. Ze kennen er alle rekken en afdelingen uit het hoofd. ‘Toen de juf had voorgelezen uit "Het grote boek van Madelief" ben ik na de school snel naar hier gekomen om het einde te kennen!’

  Lees zeker het volledige interview!

  Lees verder