Voorstelling organisatie

Wat is Mooss?

Mooss vzw werkt met kinderen, jongeren en hun begeleiders en leer over kunst en erfgoed via actieve werkvormen in de domeinen muziek, theater, dans, audiovisuele en beeldende kunsten. Mooss heeft een aanbod specifiek voor kleuters en peuters maar ook voor families met kinderen en in- en uitloop voor evenementen en feesten.

Wat is een Mooss workshop?

We inspireren ons op kunstenaars. We onderzoeken het werkproces van de kunstenaar. Werken met materialen, experimenteren met geluid, beweging, theater en film... Hoe breng je een sfeer tot leven in beelden, geluiden, bewegingen. Je leert je uitdrukken in een andere beeldtaal. De bibliotheek wordt een plaats voor verbeelding en creativiteit waar je met plezier naar terugkeert...

Relevant aanbod

How to make how to filmpjes: maak een filmpje vertrekkend vanuit jouw sport/hobby (duur: min. 2 uur, max. 3 uur)

Hoe maak je goud? Hoe laat je een taart ontploffen? Hoe verleid je een jongen/meisje? YouTube staat vol met 'how to'-filmpjes en je hebt er zeker al gezien.

Tijd om er zelf te maken dus! Alleen is jouw 'how to'-filmpje compleet absurd, totaal onmogelijk of volledig van de pot gerukt. Je vertrekt van jouw favoriete hobby of sport maar laat zien hoe het helemaal niet moet… Net zoals The Muppets en Vegan Black Metal Chef, verzin én film je de gekste instructiefilmpjes en deelt ze met de wereld (als je dat wil).

Actie!Film: een actiefilm maken(duur: min. 2 uur, max. 3 uur)

Een vliegensvlugge skater, een wervelende breakdance, een fantastische jump, een wilde achtervolging,... Haal de stuntman in je naar boven. Neem een camera en shoot. Deze workshop gaat over filmen en actie, durven en doen. Hoe leg je bewegingen vast? Hoe maak je een flitsende clip? Eerst schieten we verrassende beelden en daarna monteren we die tot een geweldige video, klaar voor YouTube! En... actie!

Muzikaal maatpak: een bewegend kunstwerk (duur: min. 2 uur, max. 3 uur)

Nick Cave is een beeldhouwer en performance artist (ook een zanger, maar dat is een andere Nick Cave) die mode en dans combineert, vaak nog met een muzikaal aspect. Zo ontwerpt hij ‘soundsuits’: kostuums die er niet alleen goed uitzien, maar waar je ook geluiden mee maakt als je er mee beweegt. Dit doe jij ook: verschillende materialen geluid laten maken, en daarmee een kostuum maken. Eindig je met een kleurrijke optocht?

10 dozen (kunst als een soort spel met 101 variaties en mogelijkheden) (duur: min. 2 uur, max. 3 uur)

10 witte dozen. In elke doos zit een ander materiaal. Die materialen zijn verschillend en veelzijdig: zacht en hard, soepel en vast, eenkleurig en veelkleurig, breed en smal, rond en vierkant,...

Je stapelt, sorteert, selecteert, verbindt, assembleert en combineert al die materialen. Zo kom je tot zeker 100 variaties en installaties, net zoals de kunstenaars Guy der Cointet en Hedwig Houben.

MASJIEN!: samenwerken als een goed klinkende muziekmasjien (duur: min. 2 uur, max. 3 uur)

De wasmachine zwiert rond en rond. De waterketel fluit scherp het kokend water toe. De grasmachine bromt nijdig over alle sprietjes. Er zit meer muziek in een machine dan je denkt. In deze workshop draait alles om repetitieve ritmiek. We ontdekken welke ritmes en klanken uit alledaagse toestellen kunnen komen en gaan aan de slag met materiaal uit onze dichte omgeving. Kan je ook ritmische machines maken met je eigen stem?

Superhelden kakken ook! (duur: min. 2 uur, max. 3 uur)

Wat doen superhelden wanneer ze de wereld niet hoeven te redden? Een krantje lezen in de ochtend misschien. Uitzieken in bed van een griepje. Of hebben superhelden ook wel eens last van verveling? Wat als deze stoere helden ook een grote angst hebben. Misschien heeft Spiderman wel schrik voor spinnen en staat Batman liever niet op hoge ladders te wiebelen. Of wat als Batman en Robin eigenlijk verliefd op elkaar zijn? Door middel van allerlei theateropdrachten, zowel fysiek als tekstueel, creëer je je eigen superheld en bedenk je zijn of haar krachten. Je verzint te gekke avonturen en vreemde belevenissen en ontdekt dat superhelden met een klein hartje ook keistoer kunnen zijn.

LogoMooss
Contactpersoon
Voor scholen: Joëlle Claes- voor vrije tijd: Hendrik Veuchelen
Doelgroep
School, Vrije tijd
Prijsklasse
Laag
Leeftijd
3 jaar, 4 jaar, 5 jaar, 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar, 10 jaar, 11 jaar, 12 jaar, 13 jaar, 14 jaar, 15 jaar